Mitsubishi Team Croatia Forum sadržaj
RegistracijaTražiKako koristiti ovaj Forum?Lista članovaGrupe korisnikaLogin
Kako koristiti ovaj Forum?
Registracija i ulazak na Forum
Zašto ne mogu pristupiti Forumu?
Je li registracija obavezna?
Zbog čega me Forum ponekad izbaci?
Kako onemogućiti druge učesnike da znaju kad sam istovremeno s njima na Forumu?
Zaboravljena šifra
Registracija je obavljena, ali opet ne mogu ući na Forum!
Davno sam registriran član ali ne mogu ući na Forum!

Personaliziranje Foruma
Kako personalizirati Forum prema svojim željama?
Prikazano mi je pogrešno vrijeme?!
Promijenio sam vremensku zonu i vrijeme još uvijek nije točno!
Jezik koji želim koristiti nije naveden!
Prikazivanje sličica uz vlastiti nadimak.
Kako dobiti viši rang?
Kada kliknem na ikonu za slanje e-maila nekom korisniku traži se moje logiranje (prijava)?

Kako upisati komentar, otvoriti novu temu za diskusiju, glasati...
Kako otvoriti novu temu za diskusiju?
Kako prepraviti ili obrisati jedan komentar?
Kako potpisati vlasitu poruku?
Kako kreirati anketu?
Kako prepraviti ili obrisati anketu?
Zašto ne mogu pristupiti pojedinim temama unutar Foruma?
Zašto ne mogu glasati u anketi i pored toga što sam registriran član?

Formatiranje i vrste Tema
Šta je BBCode?
Mogu li koristiti HTML?
Šta su to Smileys (smjehuljci)?
Kako pokazati slike unutar vlastite poruke?
Šta su Obavijesti?
Šta su Važne informacije (Sticky Topics)?
Šta su to Zatvorene teme?

Grupe korisnika, administratori, moderatori...
Tko je Administrator?
Tko su moderatori?
Šta su to Grupe korisnika?
Kako postati član jedne grupe korisnika?
Kako kreirati grupe korisnika?
Kako postati moderator grupe korisnika?

Privatne poruke
Šta su to privatne poruke?
Ne mogu poslati privatne poruke!
Stižu mi neželjene privatne poruke!
Kako se zaštiti od spam-a i uvredljivih privatnih poruka?

phpBB 2
Tko je kreirao ovaj program?
Zbog čega u programu nema "X-funkcije" (pod ovim se podrazumijeva nešto što mislite da nedostaje Forumu kao programu)?
U slučaju zloupotrebe Foruma ili pravnih problema koga kontaktirati?


Registracija i ulazak na Forum
Zašto ne mogu pristupiti Forumu?
U zavisnosti od toga kako je administrator uredio pravila korištenja Foruma može se desiti da je za sudjelovanje u diskusijama potrebno biti član Foruma (registrirati se). Ukoliko je vaša registracija protekla uredno, za aktivno sudjelovanje u diskusijama potrebno je logirati se (prijava putem vlastite šifre i nadimka koje ste prethodno odabrali). U slučaju da vam je zabranjen pristup Forumu administrator je taj koji će vam objasniti razloge zabrane. Također, vrlo su česte pogreške prilikom upisivanja šifre i nadimka. U slučaju zaborava šifre za pristup Forumu, neophodno je kreirati novu.
Na vrh
Je li registracija obavezna?
Registracija je neophodna samo ukoliko je administrator odredio da za sudjelovanje u diskusijama morate biti član. Registracijom dobijate niz pogodnosti koje običan posjetitelj Foruma nema: nitko se ne može predstavljati vašim nadimkom; moguće je personaliziranje vašeg profila; slanje direktnih poruka drugim učesnicima (nisu javne); korištenje avatara (sličice koje oslikavaju vaš profil); sudjelovanje u povlaštenim grupama; glasanje; slanje e-maila drugim članovima putem Foruma . Ukoliko je Forum otvorenog tipa nije potrebna nikava registracija.
Na vrh
Zbog čega me Forum ponekad izbaci?
U zavisnosti od toga koliko je vremena administrator Foruma odredio za svaku vašu pojedinačnu sesiju može se desiti da vas Forum iznenada izbaci ukoliko ste prekoračili to ograničenje. Da se to ne bi dešavalo možete izabrati opciju Prijavi me automatski. Skrećemo vam pozornost da ovu opciju izbjegavate ukoliko vaše računalo koriste i druge osobe (u školi, fakultetu, radnom mjestu, Internet-kafić ) jer bi se moglo desiti da neko drugi pri dolasku na Forum bude automatski prepoznat kao vi.
Na vrh
Kako onemogućiti druge učesnike da znaju kad sam istovremeno s njima na Forumu?
Vrlo jednostavno! Otvorite vaš Profil i izaberite opciju Sakrij moje prisustvo na Forumu. Tada ćete se voditi kao anoniman posjetitelj.
Na vrh
Zaboravljena šifra
Kako se vrlo često desi zaboravljanje šifre koja je potreban kako biste se prijavili (ušli na forum), potrebno je aktivirati novu. Procedura je vrlo jednostavna - dovoljno je otići na login izbornik i izabrati opciju Zaboravljena šifra, nakon čega će vam automatski biti dodijeljena nova šifra. Napominjemo administratori Foruma nisu u mogućnosti saznati vašu šifru pošto se ista kodira u bazi Foruma.
Na vrh
Registracija je obavljena, ali opet ne mogu ući na Forum!
Najčešća greška je pogrešno upisana šifra ili korisničko ime koji ste izabrali za učešće na Forumu. Pored ovog, postoji još niz drugih razloga zbog kojih se ne možete prijaviti i pored uredno obavljenje registracije. Ukoliko je administrator Foruma aktivirao tzv. COPPA opciju i ukoliko ste prilikom registracije potvrdili da imate manje od 13 godina, potrebna je suglasnost roditelja za učešće na forumu (roditelji moraju potpisati i poslati na adresu/FAX administratora odobrenje za vaše učešće na Forumu). Drugi razlog, koji takođe zavisi od administratora, jest da je potrebno aktivirati vaš korisnički račun (account/profil). Nakon registracije od administratora ćete primiti e-mail u kojem su upute kako aktivirati vaš korisnički račun. Tek nakon što je obavljena i ova operacija možete ući na Forum. Aktivacijom accounta od strane administratora nastoji se smanjiti mogućnost zlouporaba Foruma. Ukoliko ste sve obavili kako treba pa ipak i dalje ne možete ući, savjetujemo vam kontaktiranje administratora.
Na vrh
Davno sam registriran član ali ne mogu ući na Forum!
Najčešći razlozi su:
 • pogrešno upisano korisničko ime ili šifra (provjerite e-mail koji ste primili od administratora prilikom registracije)
 • administrator je obrisao vaš korisnički račun (account). Najčešći razlog tome je vaša neaktivnost na Forumu (možda niste ostavili nikakvu poruku).
 • .
  Na vrh

  Personaliziranje Foruma
  Kako personalizirati Forum prema svojim željama?
  Jedna od pogodnosti koje phpBB Forum nudi svojim korisnicima je njegovo personaliziranje. Pored osnovne teme (grafički prikaz Foruma) koju je odredio administrator moguće je koristiti i druge teme (naravno, ukoliko je administrator aktivirao tu opciju). Svi elementi vaše teme (ukoliko ste registriran član Foruma) se čuvaju u bazi foruma. Sve prepravke moguće je obaviti putem vašeg Profila.
  Na vrh
  Prikazano mi je pogrešno vrijeme?!
  Vrijeme je točno, samo što zavisi od vremenske zone koja je vezana za vaš Profil. Odabir vremenske zone u kojoj se vi nalazite obavlja se putem kontrolnog panela Profil (samo ukoliko ste registriran član Foruma).
  Na vrh
  Promijenio sam vremensku zonu i vrijeme još uvijek nije točno!
  Kao što znate, u Europi, tokom godine postoje dva računanja vremena - zimsko i ljetno. Tokom ljetnih mjeseci dolazi do razlike od jednog sata u odnosu na GMT a u zimskom dva. Forum nije programiran za automatsko izračunavanje ovih perioda te se može desiti da upravo zbog toga lokalno vrijeme koje ste izabrali (npr. Hvar, Zagreb, Split) ne odgovara realnom vremenu.
  Na vrh
  Jezik koji želim koristiti nije naveden!
  Najvjerojatniji razlog tome je što administrator nije instalirao željeni jezik kao jedan od opcionalnih jezika Foruma ili što možda phpBB Forum još uvijek nije preveden na taj jezik. Obratite se administratoru ukoliko želite koristiti neki drugi jezik. više informacija se može naći na službenom site-u phpBB grupe.
  Na vrh
  Prikazivanje sličica uz vlastiti nadimak.
  Jedna od pogodnosti koje phpBB Forum nudi registriranim članovima je personaliziranje njihovih profila pomoću raznih sličica koje će se pojavljivati uz nadimak i tako vas učiniti prepoznatljivim. Jedna od tih sličica daje informacije o vašem rangu i obično su to ikone koje odredi administrator foruma. Zavisno od vaše aktivnosti na Forumu određuje se i vaš rang kao člana - ukoliko se češće javljate utoliko će i vaš rang biti viši.
  Druga sličica je tzv. Avatar i ona je vaša virtualna fotografija koja vas čini prepoznatljivim. U zavisnosti od toga kako je administrator konfigurirao forum, moguće je koristiti Avatar iz galerije foruma, kopirati avatar s neke druge internet sranice ili pak koristiti jednu sličicu koju ste sami kreirali. Ukoliko želite, moguće je koristiti i vlastitu fotografiju koja će stajati pored vašeg nadimka. Vodite računa o dozvoljenim veličinama sličica koje želite koristiti. Ukratko, sve zavisi o vašoj mašti.
  Na vrh
  Kako dobiti viši rang?
  Rang koji neki korisnik ima zavisi, uglavnom, o vašoj aktivnosti na Forumu. Vezan je pretežno za broj komentara koji ostavljate i kada pređete jedan određeni prag, određen od strane administratora, dobijate viši rang. Ne savjetujemo vam upisivanje besmislenih komentara kako bi dobili viši rang jer budite sigurni kako će vam administrator to onemogućiti pošto na taj način opterećujete bazu Foruma. Postoji mogućnost i specijalnog rangiranja. Ukoliko administrator smatra kako svojim ponašanjem na forumu to zaslužujete, možete postati moderator i na taj način sudjelovati u upravljanju Foruma.
  Na vrh
  Kada kliknem na ikonu za slanje e-maila nekom korisniku traži se moje logiranje (prijava)?
  Kako biste mogli slati e-mail nekom korisniku putem Foruma neophodno je da i sami budete registrirani član. Ovo je mjera zaštite od zloporabe od strane anonimnih korisnika.
  Na vrh

  Kako upisati komentar, otvoriti novu temu za diskusiju, glasati...
  Kako otvoriti novu temu za diskusiju?
  Vrlo jednostavno! Dovoljno je u sadržaju Foruma (popis tema i komentara) kliknuti na link (predstavljen sličicom) Nova tema i pratiti instrukcije. Ukoliko je Forum otvorenog tipa (svima je dozvoljeno učešće) registracija nije neophodna. U protivnom, potrebno je registrirati se kao član Foruma. Obično se pri dnu popisa tema ili komentara unutar jedne teme nalaze navedene operacije koje možete obaviti unutar Foruma (npr. Možeš ostaviti svoj komentar u ovom forumu; Možeš odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu; Možeš prepraviti vlastite poruke; Možeš obrisati vlastite komentare u ovom forumu; Možeš glasati u anketama foruma;)
  Na vrh
  Kako prepraviti ili obrisati jedan komentar?
  Kao registriranom članu Foruma dozvoljena vam je ispravka ili brisanje samo vlastitih komentara. Komande za manipulaciju predstavljene su odgovarajućim gumbima koja se nalaze u zaglavlju svakog komentara. Ukoliko želite korigirati vlastiti komentar neophodno je kliknuti na gumb ispravi dok je za njegovu eliminaciju potrebno kliknuti na gumb X. Treba napomenuti kako se eventualno brisanje komentara može obaviti samo u jednom određenom periodu nakon čega to više nije moguće (ukoliko neko poslije vas upiše komentar u istu temu). Komentar možete prepraviti i nakon što se neko drugi upisao, samo što će u tom slučaju ostati informacije o izvršenim prepravkama pri dnu komentara.
  Administrator i moderatori mogu obrisati ili modificirati bilo čiji komentar ali je poželjno zapisana napomena ukoliko to učine pošto nakon njihovih intervencija ne ostaje nikakva automatska informacija o tome.
  Na vrh
  Kako potpisati vlasitu poruku?
  Ukoliko želite vašoj poruci dodati i potpis potrebno je prvo putem Profila u polju Potpis upisati ono što želite kao potpis. Nakon toga, prilikom upisivanja komentara u formular a prije njegovog slanja izaberite opciju Dodaj potpis. Ukoliko to želite automatizirati za sve vaše komentare potrebno je putem Profila potvrditi opciju Dodaj uvijek moj potpis.
  Na vrh
  Kako kreirati anketu?
  U zavisnosti od toga je li administrator osposobio ovu funkciju, registriranim članovima Foruma omogućeno je kreiranje anketa. Kako biste kreirali anketu potrebno je prvo otvoriti novu temu i u formularu za upisivanje komentara (sekcija anketa) popuniti odgovarajuća polja. Nakon upisanog pitanja potrebno je upisati željene odgovore jedan po jedan (upisati jedan odgovor, potvrditi putem komande ubaci odgovor, zatim upisati drugi odgovor, potvrditi i sve tako dok željena anketa ne bude kreirana). Na kraju odrediti koliko dugo će anketa biti aktualna. Ukoliko ne želite kreirati anketu sva polja ostavite prazna.
  Na vrh
  Kako prepraviti ili obrisati anketu?
  Promjenu ankete ili njeno brisanje je jednostavno kao i sve duge operacije unutar phpBB Foruma. Anketu mogu promjeniti ili obrisati administrator, moderator i sam autor ankete. Pošto je anketa vezana za prvi komentar unutar teme (kada kreirate anketu, automaski otvarate novu temu) neophodno je promjeniti upravo taj prvi komentar. Administrator i moderator Foruma mogu preurediti anketu u bilo kada dok autor ankete to može učiniti samo dok još nitko nije glasao.
  Na vrh
  Zašto ne mogu pristupiti pojedinim temama unutar Foruma?
  Zavisno od toga koje vam je dozvole dodijelio administrator može se desiti da na nekim temama možete sudjelovati a na nekim drugim ne. Npr. u temama u kojima se govori o politici možete ravnopravno sudjelovati dok recimo u temi o kojoj se raspravlja o kulturi ne možete jer jednostavno nemate potrebne dozvole za pristup. Za učešće u toj temi potrebna vam je posebna dozvola od strane administratora ili moderatora.
  Na vrh
  Zašto ne mogu glasati u anketi i pored toga što sam registriran član?
  U principu, svi registrirani članovi imaju mogućnost glasanja u anketama. Međutim, može se desiti da zbog ograničenih dozvola vezanih za vaš korisnički račun (account) tu mogućnost nemate. Kontaktirajte administratora za objašnjenja.
  Na vrh

  Formatiranje i vrste Tema
  Šta je BBCode?
  BBCode je poseban tip HTML koda prilagođen za potrebe foruma. Mogućnost korištenja BB-koda zavisi od toga jeli je administrator foruma aktivirao ovu opciju. Ukoliko je korištenje BB-koda od strane administratora dozvoljeno ali vi osobno ne želite koristiti postojeću mogućnost možete ju isključiti birajući opciju Isključi BB-kod u ovoj poruci. Za razliku od HTML koda od kojeg potiče, tag-ovi su zatvoreni [ ] zagradama. Korištenjem BB-koda moguće je personalizirati vlastite poruke određujući boju, veličinu, format... Za više informacija o BBCode posjetite poseban dio ovog vodiča. Vodič je također moguće pogledati i u trenutku pisanja komentara klikajući odgovarajući link (BB-kod je aktivan) koji se nalazi obično ispod liste smješka.
  Na vrh
  Mogu li koristiti HTML?
  Zavisno od toga je li administrator osposobio ovu opciju moguće je i korištenje HTML-a. Medjutim, vrlo je vjerojatno kako će izbor komandi biti vrlo, vrlo sužen (samo par osnovnih naredbi za formatiranje teksta). Ovo je jedna preventivna opcija zaštite jer bi u protivnom moglo bi doći do suprostavljenih situacija u izvršavanju naredbi foruma i HTML-a (ovo se posebno odnosi na zaglavlje kreiranih stranica). Ukoliko je dozvoljeno korištenje HTML-a, ali vi osobno ne želite, izaberite opciju Isključi HTML-kod u ovoj poruci
  Na vrh
  Šta su to Smileys (smjehuljci)?
  To su male sličice pomoću kojih možete izraziti vaše raspoloženje. Ukoliko u vašoj poruci napišete npr. :) znači da ste sretni ili ako upišete :( znači da ste tužni. Kombinaciju znakova interpukcije i slova Forum automatski interpretira kao smajlije i iz svoje baze podataka prikazuje sličicu vezanu za svaku posebnu kombinaciju. Ukoliko ne želite smajlije u vašoj poruci izaberite opciju Isključi smajlije u ovoj poruci.
  Na vrh
  Kako pokazati slike unutar vlastite poruke?
  Kako biste željenu sliku pokazali u vašem komentaru neophodno je da ona već negdje bude objavljena na Internetu. Ono što vi trebate napraviti je ubaciti točan URL slike (da se 'linkate').
  Npr. ukoliko znate da se na Internet stranici www.online.hr nalazi jedna sličica sa imenom online.jpg u direktoriju slike upisati ćete slijedeći BBcod (ili odgovarajući HTML kod -pod uslovom da je dopušten):
  [img]http://www.online.info/slike/online.jpg[/img]
  Link nije valjan ukoliko vodi na sliku u vašem računalu (osim ako vaše računalo nije Internet server); ukoliko se nalazi na stranicama zaštićenom lozinkom; ukoliko se nalazi unutar mailing sustava (Hotmail, Yahoo mail-boxes)
  Na vrh
  Šta su Obavijesti?
  Obavijesti su teme u kojima možete naći razne informacije. Predstavljene su posebnim ikonama kako bi što lakše privukle vašu pozornost. Da li možete ostavljati poruke unutar takve teme zavisi od administratora. U ovoj verziji prijevoda takve teme su naznačene kao Obavijesti.
  Na vrh
  Šta su Važne informacije (Sticky Topics)?
  To su takodje posebne teme predstavljene nekom karakterističnom ikonom kako bi što lakše privukli vašu pozornost. U listi tema se nalaze uvijek pri vrhu (obično ispod eventualnih Obavijesti) te se preporučuje da ih pročitate. Možete li ostavljati poruke unutar takve teme zavisi od administratora. U ovoj verziji prijevoda takve teme su naznačene kao Ne propusti.
  Na vrh
  Šta su to Zatvorene teme?
  Zatvorene teme su one u koje nije moguće upisati više nijedan komentar. Zatvaranje neke teme je, kao i njeno eventualno ponovno otvaranje, u nadležnosti moderatora i administratora.
  Na vrh

  Grupe korisnika, administratori, moderatori...
  Tko je Administrator?
  Administrator je osoba koje se brine o pravilnom funkcionisanju Foruma. Nalazi se na vrhu piramide kontrolnog sustava Foruma i praktično ima neograničenu vlast :). Oni određuju: sve vrste dozvoljenih operacija na Forumu; kreiranje povlaštenih grupa; kreiranje glavnih kategorija tema; sve opcije kontrole pristupa svim korisnicima Foruma; dodjeljivanje moderatorskog statusa pojedinim učesnicima te niz drugih operacija. Ukratko - njegova riječ je zadnja u svemu onome šo se tiče Foruma.
  Na vrh
  Tko su moderatori?
  Moderatori su osobe kojima je taj status dodjeljen od strane administratora i imaju zadatak pratiti i usmjeravaju diskusije na najbolji mogći način. Ovlaštenja koja imaju dopuštaju im prepravku tuđih komentara, brisanje tuđih komentara, zatvaranje i otvaranje tema, pomjeranje i dijeljenje pojedinih tema na više tema i sosobno.
  Na vrh
  Šta su to Grupe korisnika?
  Grupe korisnika kreira administrator prema svojim vlastitim kriterijima. Svaki registrirani član može sudjelovati u više grupa i to phpBB Forum razlikuje od mnogih sličnih programa. Svaka grupa može imati različite dozvole i ovlaštenja, pristup određenim temama koji su zatvoreni za obične korisnike i sl. Također, putem grupa administrator lakše organizira moderiranje pojedinih tema.
  Na vrh
  Kako postati član jedne grupe korisnika?
  Kako biste postali član jedne grupe korisnika neophodno je zatražiti prijem u članstvo. Posredstvom linka Grupe korisnika (obično je lociran u zaglavlju stranice - ovo zavisi od dizajna teme koji koristite) potrebno je ispuniti odgovarajući formular i uputiti ga moderatoru ili administratoru koji kontrolira pristup željenoj grupi. Može se desiti da od vas traže objašnjenja zbog čega želite biti član grupe. Konačna odluka hoćete li biti primljeni ili ne zavisi samo od moderatora/administratora te ukoliko eventualno odbiju vaš zahtijev nemojte previše insistirati. Vjerovatno postoje razlozi za takvu odluku.
  Na vrh
  Kako kreirati grupe korisnika?
  Kreiranje grupa korisnika i određivanje njihovih moderatora je isključivo u kompetenciji administratora. Ukoliko želite da bude kreirana jedna nova grupa neophodno je dobiti suglasnost administratora (zamoliti ga za kreiranje željene grupe). I ovdje je odluka administratora konačna.
  Na vrh
  Kako postati moderator grupe korisnika?
  Ovo zavisi isključivo o administratoru pošto on kreira grupe korisnika i određuje njihove moderatore. I ovdje je odluka administratora konačna.
  Na vrh

  Privatne poruke
  Šta su to privatne poruke?
  Privatne poruke su poseban način komuniciranja između registriranih članova Foruma. Svakom učesniku prilikom registracije automatski se dodjeljuje jedan pretinac u koji dolaze privatne poruke drugih članova i putem kojeg je moguće poslati vlastite privatne poruke. Ove poruke nisu javne (nitko drugi osim vas i vašeg korespondenta ne može znati za njih).
  Na vrh
  Ne mogu poslati privatne poruke!
  Razlozi su vjerojatno slijedeći:
 • niste registriran član Foruma ili se možda niste logirali (prijavili)
 • administrator nije dozvolio korištenje ove mogućnosti nikome
 • administrator nije dozvolio baš vama tu pogodnost. Ovo se može desiti kao slučajan previd administratora, ali isto tako može postojati nekakav razlog za tako nešto. Zbog toga vam savjetujemo da tražite objašnjenja ( i nemojte odmah misliti kako netko ima nešto protiv vas :) ).
  Na vrh
  Stižu mi neželjene privatne poruke!
  U ovom slučaju najbolje je obavijestiti administratora koji ima odgovarajuće instrumente na raspolaganju za prevenciju ovakvih situacija.
  Na vrh
  Kako se zaštiti od spam-a i uvredljivih privatnih poruka?
  Molimo vas u ovom slučaju obavezno se obratite administratoru prilažući kopiju uvredljive poruke (obavezno priložiti zaglavlje poruke koje sadrži informacije o pošiljatelju). Administrator je u mogućnosti, putem instrumenata koji su mu na raspolaganju, preduzeti potrebne mjere vaše zaštite.
  Na vrh

  phpBB 2
  Tko je kreirao ovaj program?
  Ovaj program (u njegovom originalnom obliku) je kreirao, zaštitio autorskim pravima i distribuira phpBB Group. Molimo vas da konzultirate uvijete javne dozvole (GNU - General Public Licence) pod kojima je moguće korištenje Foruma i eventualne promjene originalnog koda. Za više detalja konzultirati ovaj link.
  Na vrh
  Zbog čega u programu nema "X-funkcije" (pod ovim se podrazumijeva nešto što mislite da nedostaje Forumu kao programu)?
  Ukoliko smatrate da bi Forumu trebalo dodati jednu novu funkcionalnost molimo vas da posjetite stranicu phpBB grupe i da čujete njihovo mišljenje, kao nosioca autorskih prava ovog softwarea. Molimo vas da konzultirate i Forum phpBB grupe jer tamo se već eventualno nalazi rješenje vašeg problema (želje). phpBB grupa se oslanja na Sourceforge u vezi kreiranja novih funkcionalnosti te vas molimo ne preoterećujete Forum vašim zahtijevima (osim ako to zaista nije nužno neophodno).
  Na vrh
  U slučaju zloupotrebe Foruma ili pravnih problema koga kontaktirati?
  Ukoliko smatrate da je došlo do zloupotrebe Foruma od strane nekog od njegovih učesnika obratite se direktno nekom od moderatora, administratoru, ili vlasniku domene koja je dozvolila ili osobno obavila instalaciju Foruma unutar svoje Internet stranice. Vlasnika domene je moguće pronaći koristeći razne servise poput whois-a koji su besplatni i koje možete pronaći na internetu (jedan od najpoznatijih se nalazi na stranici www.whois.com). U slučaju da je Forum instaliran unutar servisa koji nude besplatan web-prostor korisnicima Interneta (npr. yahoo, free.fr, f2s.com) pokušajte kontaktirati administratore tih servisa.
  Imajte na umu da sve eventalne zloupotrebe (npr: odgovornost za upisane komentare, klevete i sl.) koje se dešavaju unutar Foruma nisu stvar koja se tiče phpBB grupe te nema smisla kontaktirati ih u vezi toga. Nećete dobiti nikakav odgovor!
  phpBB grupa ne prihvaća bilo kakvu legalnu odgovornost za zloupotrebe njenog softwarea! Sve ono što nije direktno vezano za internet stranicu phpBB grupe ili njihov software (kršenje uvjeta javne dozvole (GNU - General Public Licence) je samo vaš problem!
  Na vrh

  Vremenska zona: CET (Europa)

  Idi na: 


  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
  Design by Freestyle XL / Flowers Online.
  Protected by Anti-Spam ACP